bahan-bahan:
1. ketam
2. santan
3. 2 ulas bawang merah
4. seulas bawang putih
5. 3-4 biji cili api
6. 2 hiris lengkuas
1. ketam
2. santan
3. 2 ulas bawang merah
4. seulas bawang putih
5. 3-4 biji cili api
6. 2 hiris lengkuas
7. sebatang serai (di ketuk)
8. asam keping
9. garam
cara-cara:
1. kisar bawang merah, bawang putih, lengkuas dan cili api sampai lumat.
2. masukkan ke dalam periuk, tuang santan, asam keping, serai dan garam. kacau dan tunggu hingga mendidih.
3. masukkan ketam. tunggu 10-15 minit.
4. sedia untuk dihidang.
cadangan hidangan:
8. asam keping
9. garam
cara-cara:
1. kisar bawang merah, bawang putih, lengkuas dan cili api sampai lumat.
2. masukkan ke dalam periuk, tuang santan, asam keping, serai dan garam. kacau dan tunggu hingga mendidih.
3. masukkan ketam. tunggu 10-15 minit.
4. sedia untuk dihidang.
cadangan hidangan:
hidangkan bersama
No comments:
Post a Comment